פסיכולוג (מ.ר. 27-117763) בעל ניסיון בטיפול ואבחון פסיכולוגי, וכן בשיקום פסיכוסוציאלי. כיום אני מטפל בקליניקה נעימה ברמת-גן בגישה אינטגרטיבית, המשלבת אוריינטציה פסיכודינאמית לצד אלמנטים מתחום הטיפול ההתנהגותי-קוגניטיבי. ולצד פרקטיקה זו עומל על שלל..
שלום, הבן שלי בן 19 חייל שמגיע כל שבועיים הביתה, בחודשיים האחרונים הכיר מישהי בכיתה י"ב, מרגע שהוא מגיע הביתה ועד לרגע שהוא חוזר לבסיס הוא נמצא עם החברה שלו...הם ישנים אצלנו הוא אצלה...מה גם שכל ארוחת שישי הוא מביא אותה לאכול איתנו...לנו אין טיפת זמן איתו, לא מצליחים לשבת ולדבר איתו , חוץ משיחות הטלפון שאנחנו עושים כשהוא בבסיס.....מה גם שהוא בעצמו לא נפגש עם חברים, לא מוצא זמן לכלום, רק להיות איתה......לבן שלי היתה זוגיות של שנה כשהיה בכיתה י"ב, הוא סיים את הזוגיות אחרי שהסיק מסקנה שהזוגיות לא נכונה לו.
כיום הוא חווה זוגיות טובה, עם מישהי חמודה מאוד ,מכילה, מקשיבה, מעודדת (הוא צריך את זה מאוד, עושה שירות קרבי ותפקיד משמעותי)...אני כאמא ובכלל גם בעלי לא יודעים איך להתמודד עם הסיטואציה שהוא וחברה שלו נמצאים 24/7 ....מה וכיצד נכון לנו לנהוג בנושא הזה, אנחנו לא רוצים לקלקל את היחסים שלנו איתו ובטח לא לגרום לו נזק לזוגיות שהוא חווה כיום.
חג שמח, אני לא בטוח שהבנתי איך להתייחס לעניין שהעלית. אם ישנה שאלה ספציפית הנוגעת לתחום בריאות הנפש. אם תוכלי לחדד אשמח לסייע.
הילד שלי בן שנתיים וארבעה חודשים. מאוד אוהב מכוניות ויש לו המון צעצועי מכוניות... הבעיה שהוא מפחד להיכנס לרכב .. אין לנו רכב בבית ואנחנו משתמשים במונית.. כשאנחנו רוצים לנסוע ואומרים לו את זה...הוא מתחיל לבכות בכי היסטרי וממש מתנגד בתוקף... ניסינו לשאול אותו מה בדיוק מפריע לו והוא לא יודע להסביר... זה ממש מוזר כי הוא מאוד אוהב מכוניות.. מה עושים?
השאלה טובה, התשובה מורכבת. התנהגותו תלויה בהרבה גורמים אפשריים. אולי זה המפגש עם איש זר בכל פעם שעולים למונית (הנהג). אולי המכונית זה משהו שנראה כמו צעצוע מרחוק, אך אז הצעצוע כאילו "בולע" אותך וזה מפחיד. אולי הייתה חוויה בעבר שח עליה למכונית שאתם ההורים הייתם נורא בלחץ וזה משהו שהוא הרגיש. אני מציע לחשוב איך להפוך את זה למשחק. שתהיה לו תחושת שליטה בחוויה בה חש חוסר וודאות. ואיך אתם ההורים משחקים איתו במשחק הזה. החל ממשחק על "יבש" (להכנס למכוניות צעצוע, מכוניות במשחקי וידאו, לאכול ממתק במכוניץ לא מונעת ולצאת), ועד להתנסות האמיתית.
עידו שלום פנה לפסיכיאטר בשאלתך
שלום רב.
אשמח לעצה. יש לי כל מיני דברים שאני אוהבת לעשות ובזמן האחרון איבדתי את האנרגיה והחשק לפעול. זה עושה לי ריקנות ודכדוך. אשמח לעצה איך לחזור לעצמי ולהתחיל לעשות את מה שאהבתי? ממש תודה
יעל שלום, נשמע שאת חשה מצוקה מהמצב, והייתי שמח לסייע,אך ללא שום רקע והיכרות מעמיקה יותר אני לא חושב שזה נכון להתיימר ולחלק עצות. אני משוכע שיש לך את הדברים שנכונים ספציפית עבורך ולא עבור האחר. ולכן אציע שתתאמי עם פסיכולוגית ותתייעצי. אולי נכון יהיה להתחיל טיפול? אני מאחל לך שתרגישי טוב יעל.
סיון שלום ותודה על המענה. חשוב לי רק לוודא משהו במה שכתבת, ושאלה נוספת שלא קיבלתי עליה התייחסות. את נושא החיסיון אני מכירה, ולצערי גם נתקלתי במקרים שהחיסיון הזה לא נשמר כמו שצריך, ולכן הספק שלי בנושא. לגבי הויתור סודיות, כתבת כי מעסיק לא ידרוש זאת, אך אין זה נכון, שכן חתמתי למעסיק על ויתור סודיות רפואית, וכן לארגונים נוספים בעבר (שיש להם הסכם עם גורמים אחרים), ולכן החשש שלי האם הם יכולים לגלות זאת. מה הם יכולים לגלות אם יש להם ויתור סודיות? איזה מידע הם יכולים לקבל?
כמו-כן שאלתי לגבי אופצייה של להגיע למטפל בצורה אנונימית ולא בשם האמיתי, האם זה אפשרי? תודה
אני מודה שלא מכיר מספיק את התחום של חתימה על ויתור סודיות מול מעסיק. זה לא נשמע לי כמו דבר נעים במיוחד. לגבי טיפול תחת זהות בדויה - יש למטפל שעובד תחת חוקי מדינה חובת דיווח במקרים חריגים, ויש עניין ביטוחי. על המטפל לנהל רשומה רפואית מסודרת. לא מכיר מצב כפי שאת מתארת, של שמושא בזהות בדויה. מה גם שיש לכך משמעויות רבות ומרובות על הדינאמיקה בטיפול. נכנס מייד העיסוק בנושא של אמון. מסובך. אבל בהחלט של שאלה מאתגרת שמעוררת חשיבה.
היי
אני טיפלתי באופן פרטי אצל מס' מטפלים/ות מוסמכים/ות (פסיכולוג קליני ועוד)
אצל כולם ביקשתי מראש לא להזדהות ואיפשרו זאת
מנסיוני הספיק לכולם שאומר שם פרטי בלבד
אני יוצאת עם בחורה 4חודשים. אני יצאתי עם נשים בלבד היא רק עם גברים ניסיון רע היה לה. היא צעירה, מאובחנת בדיכאון וחרדה (לא מטופלת כבר שנה) נפגשתי איתה המון המון.. יש חיבור, רגשי. מעולם לא התנשקנו, זה דבר שמפריע לי נורא.. אך משיחה איתה פתוחה בעקבות ריב היא מאוד חסומה מבחינה הזו וכן נמשכת אליי.. אני לא רוצה לעשות מהלך או משהו כי אני לא רוצה לגרום לאי נוחות . מה אני יכלה לעשות דר? היא אולי סטרייטית(ולא רוצה להגיד/רוצה לעבוד על זה כי היא לא רוצה בנים? וטוב לה איתי..?
הי שחר, אם בקשר ביניכן חסרים אלמנטים ברורים של זוגיות, אולי זו לא באמת זוגיות. צר לי להגיד זאת, אבל לא חסר מקרים של זהות עצמית נזילה בה גם הזהות המינית לא ברורה. ובכלל במצבים מסוימים יש נשים המראות פער בין הצורך הגלוי והתחושה שמשדרות של משיכה ועוררות רגשית, לבין היכולת בפועל להיות בקרבה אינטימית פיזית. אם האינסטינקט שלך אומר לך שזה לא קשר אמיתי אז אל תשימי את עצמך בעמדה טיפולית. כי בהיעדר כלים את לא תוכלי לעזור ולעצמך תגרמי רק תחושת תסכול ופגיעה בערך העצמי.
הגעתי למסקנה שאנחנו חיים בחברה נצלנית ,וששוק העבודה מאד נצלני,ולא בא לי להיות חלק מהחברה הזו , ולכן כשחשבתי על זה הבנתי שאוכלסיית קצה הם לא חלק מהחברה,ולכן עדיף להיות חלק מאוכלוסיית קצה , כלומרשעדיף לעבוד בזנות ולא להיות חלק מהחברה ושהעבודה בזנות לפחות לא מרגישים מנוצלים ,עובדים פחות שעות מקבלים יותר כסף ואין בוס על הראש ...ואני האמת קצת מבואסת כי לא נראה לי שאני מתאימה לתפקיד הזה, ואני לא יודעת לאיזה אפיקים אחרים אפשר לפנות
לא בטוח שהבנתי אם ישנה שאלה. או שמא רצית מקום לבטא את תסכולך.
יש לי ילדה בת 4.8 חכמה. מפנימה מהר מאוד מה שמסבירים לה ולומדת ממש מהר. יודעת מספרים עד 40, חיבור וחיסור, מדברת 3 שפות. אוצר מילים היה לה בגיל שנה ו3 חודשים ידעה 70 מילים ( מהספר 100 מילים ראשונות). מאוד חברותית בגן. מאוד עצמאית. יש לה בעיה רצינית בבכי. בוכה כי פתחתי את דלת הרכב לפניה- בוכה רציתי להיות ראשונה בוכה כי יצאתי מהבית לפניה - אומרת אני רציתי לצאת ראשונה בת דודה שלה רשמה אותיות ואמרתי לה כל הכבוד והיא מתחילה לבכות שהבת דודה לא יודעת כלום והיא יותר טובה ממנה. מסבירים לה שיהיו אנשים שמגיעים ראשונים לפניה למקומות שיהיו מצטיינים לפניה וכ׳ו זה לא עוזר אני לא יודעת ממה זה נובע זה לא בא מהסביבה שלה, לא מראים לה שחשוב להצליח. אני חוששת שיהיו לה בעיות רגשיות אשמח לתובנות ממכם. האם זה בעיה רגשית? ממה זה נובע? זה עובר לבד? איך ניתן לטפל בזה?
לא נדיר שילדים עם יכולות גבוהות בתחום הקוגניטיבי יראו פער ביחס לחלק הרגשי. וזה בהחלט נשמע שהיא מראה תחושת מצוקה בסיטואציות מסוימות, בעיקר באלו המצביעות על כך שאינה בולטת בהישיגיה. בלאו הכי את הבולטות שלה צביא לידי ביטוי בסימני המצוקה הגלויים. יש אפשרות לבקש עזרה של פסיכולוג/ית התפתחותית - גם למטרת אבחנה, ייעוץ, טיפול פרטני במידת הצורך, והדרכת הורים. דרך משחק לדוגמה במחרב הטיפולי יפורשו תכנים שלא יכולה להביא לידי ביטוי בפן המילולי, והפסיכולוג/ית ידעו כיצד להגיב באופן תואם. חשוב גם להדגיש שחלק מהטיפול יכול להיות גם דיאדי והדינאמיקה שלה עמכם ההורים תקבל התיחסות.
שלום, פסיכיאטר כתב פוסט טראומה עם מורכבות דכאונית וחרדתית על גבי ההפרעה. - מה משתמע מכך? הכוונה למחלת דיכאון וחרדה בנוסף ובנפרד לפוסט טראומה או שנגרם כחלק מהפוסט טראומה. אשמח להסבר תודה
עזרא, אני סבור שזו שאלה להפנות לפסיכיאטר שרשם אותה. הדאלה שלך באמת טובה, יכול להיות שהכוונה היא שהפוסט טראומה מובילה בין היתר לתסמינים של דיכאון. וייתכן כי המצב שלך לפני האירוע הטראומתי היה דיכאוני ואז הטראומה יצרה מורכבות נוספת.
האם הדחקת רגשות יכולה להוביל לאי שפיות זמנית. כי אני יודעת שמדחיקים רגש באיזשהו שלב זה מתפרץ ומתפוצץ ,האם זה גם יכול להוביל לאי שפיות זמנית.
לילך היקרה, נשמע שאגרת מטענים משמעותיים שקשה לך להכיל ולהחזיק בכוחות עצמך. אולי את חווה חרדה שהיכולת להמשיך והכיל תקרוס. יש מצבים קשים שיכולים להוביל לאי שפיות (לחצים נוראיים) אך זה בהחלט יכול להשתנות מאדם לאדם. צריך כוחות נפשיים. אם את מרגישה שצריך לעזור לך להחזיק כרגע את ההדחקות אז פני לטיפול.
סבלך אכן מורגש. אני תוהה מדוע בנאדם כמוך, שכל כך מבין ממה הוא סובל, לא פונה לפסיכולוג/ית. אני חושב שאתה נורא צריך את ההחזקה הזו בשלב הזה. אם אתה צריך עזרה להבין יותר למי לפנות, איך לפנות, אם יש התלבטות אז תכתוב לי פה או באופן פרטי ונעזור לך.
היי, אשמח לקבל תמיכה נפשית בהתנדבות מאנשי מקצוע בתחום הנפש. איפה אפשר למצוע מטפלים כאלה? תודה ושבוע טוב
שלום רב, במידה ומישהי התמודדה בחייה עם לידה שקטה, ומעוניינת להשתתף במחקר חשוב מסוגו, אשמח ליצירת קשר בפרטי sivanpeleg1@gmail.com בברכה, סיון.
שלום רב.
אני מחפשת טיפול נגד דיכאון ללא תרופות שקשורות בפסיכולוגיה. אני אשמח לקבל מענה איזה טיפול פסיכולוגי הכי מתאים לטפל בדיכאון?
הי דורית, מי אבחן דיכאון? מדובר בהתמודדות לא פשוטה. ממליץ לפנות לפסיכולוג/ית קליני/ת. לשאול בשיחת הטלפון אם משלב כלים פרקטיים מתחום הCBT. לעתים זה יכול לסייע לתהליך הטיפולי.
הבן שלי בן 9.ובזמן האחרון הוא הולך עם חברים ומבקשת מליד חנויות כסף .או ממתקים .עם הם יכולים להביא לא אוכל .למרות שלא חסר לא כלום ואנחנו נותנים לא הכול.
אתי שלום, האם ילדך משיג תחושת מסוגלות על ידי כך שהוא פועל בעולם כסוכן חופשי שביכולתיו לפעול על המציאות ולהשפיע על אנשים? האם בנך זקוק להשלמות מבחוץ מכיוון שחש חסך שאולי ביטויו חומרי, אך מקורו רגשי? ישנן שאלות רבות שניתן לשאול. ובמידה שלדעתך את מרגישה שצריכה עזרה רצינית יותר מאשר פורום - פני בבקשה לפסיכולוג/ית ולבקש הדרכת הורים.
רציתי לשאול האם זה נכון לעזור להורה שכנראה יש לו בעיה נפשית, להיות סוג של פסיכולוג שלו או שצריך להתנתק כי הוא פוגע קשה אך מצד שני אולי זה ימנע פגיעות בעתיד, אך גם אם נתנתק זה פוגע
אם נוכחות אך גם היעדרות מובילות לתוצאות לא רצויות, הייתי מציע להיעזר באיש מקצוע שעוסק בטיפול משפחתי. בייחוד אחד שעוסק בטיפול משפחתי. מכיוון שנשמע שאת יכולה להסתייע בתמיכה לאור המצב. וגם לקבל כלים פרקטיים להתמודדות עם קשרים משפחתיים בעייתים. ללמוד תקשורת רגשית בונה, וללמוד כיצד נכון להגיב לתסכולים וכעסים מבלי להביא להסלמה.
בן 37. לא בזוגיות. אין חיי חברה. משועמם. בודד. לא כיף.
אסי היקר, זו בין ההודעות הישירות שאי פעם נתקלתי בהן. ויש בגישה שלך משהו נורא כנה, וריאלי עד לכדי כאב. אתה לא ציינת שאלה או בקשה. רק שיתפת. התחושות האלה מובנות. אני רוצה לשאול מה העמדה שלך לגבי טיפול, אם בכלל?
כמוך בן 37 רווק, ללא חיי חברה.
מוצא את עצמי מעביר את הזמן במחשב רוב היום כידיי לא להרגיש בדידות.
אני כבר 6 שנים גרושה והבן שלי (בן 8 וחצי) רואה את אבא שלו פעם בשבוע וכל סופש שני. היום הוא חזר וסיפר שלא בפעם הראשונה אבא שלו השתכר מאוד ואף העליב אותו וביקש ממנו ללכת משם. לאחר מכן הוא נרדם. עניין השתיה והשינה לא חדשים וזו גם הסיבה העיקרית לגרושין. הבן שלי נפגע מאוד מאבא שלו ושאל אותי מה הייתי עושה אם היה לי אבא כזה. נשארתי בלי תשובה. הסברתי שאני תמיד שם בשבילו אבל מה אפשר בכלל לענות לו על השאלה שלו?
טלי, אני מתאר לעצמי שהרגשת שאין לך מענה ראוי לבנך בתגובה לשאלתו. אבל אולי זה בדיוק העניין שצריך להתייחס אליו - הצורך שאת חשה לספק לו מענה (בכדי למנוע בילבול וטלטלה אצלו?). אם את מרגישה שאת עושה את המיטב כאמו, ומתייחסת לתחושותיו, זה חשוב בפני עצמו. לא תמיד צריך לספק את המענה הקונקרטי לשאלה. לפעמים אפשר לנסות להבין מדוע נשאלה השאלה? מה היה רוצה לשמוע? מה מרגיש מהאירוע? ולפעמים אפשר לשתף שגם לך את כל התשובות כפי שהיית רוצה. תנסי לברר עם עצמך אם זה בסדר מבחינתך שתספקי מודל של התמודדות אל מול אי וודאות, באופן דאולי מעורר מתח, אך לא גורם לקטסטרופה.
שלום,
אם הולכים למטפל באופן פרטי / דרך מוסד לימודי, האם יש חיסיון כך שהמידע הזה לא יכול לעבור לשום גורם?
במידה למשל ויש מעסיק שמבקש לחתום על ויתור סודיות רפואית, האם הוא יכול לגלות שהייתי בטיפול? במידה ואחליט לא לחשוף את זה, ולהגיד שלא הייתי, הוא יכול לגלות את זה?
האם בכלל יש מישהו שיכול לגלות את זה (עו"ד, ביטוח לאומי, מעסיק וכו')?
(ואם חתמתי בעבר, עדיין אפשר לעשות בזה שימוש?)
האם כל מטופל רשום איפשהו (למשל במשרד הבריאות או במערכת כלשהי)?
במידה וארצה ללכת, האם יש אפשרות להגיע בצורה אנונימית, או שאדרש להציג תעודה מזהה? תודה
מבין את החשש. שאלה טובה. נתחיל: חיסיון וחובת המטפל בשמירה על סודיות היא ערך טיפולי, אתי, מוסרי וחוקי. כל הפרה של חיסיון זה עלול לגרום להרס הטיפול ונזק נפשי, לחשיפת המטפל לתביעה והעמדתו בפני ועדת אתיקה. עכשיו שהנחתי חלק מהיסודות בנושא, אשוב לשאלתך: בטיפול פרטי התכנים נשמרים לעיניו של המטפל, ולכל היותר עשוי להביא את המקרה להתייעצות בהדרכה. בית משפט צריך סיבות הקבועות בחוק בכדי לבקש תרשומות כלשהן, וגם אז יהיה מדובר במידע שקשור לעניינים כמו מסוכנות או תכניות התערבות. אך לא מחשבותיו האישיות של המטפל. במוסדות כמו שירות פסיכולוגי ציבורי או קופת חולים - יש מערכת ממוחשבת בה מתעד המטפל את המפגשים, זה לאפשר מעקב אחר התקדמות הטיפול, אך גם עניינים חוקיים. תיק רפואי זה דבר סודי. לאף גורם אין גישה ישירה ללא ויתור סודיות מצדך. מעסיק או כל גוף אחר לא ידרוש כזה דבר גם. אבל אם תבחר לגלות לגורם רלוונטי, כמו קב"ן בצבא, כנראה שיבקשו דו"ח סיכום מתומצת ולא את כל התרשומות.
אני נמצאת בטיפול ומאוד נעזרת בטיפול,נותנים לי כל מיני טיפים איך להרגיש טוב אחרי הצהריים, ובכל זאת יש לי דכדוך קל. אשמח לעצה מה לעשות? אפילו טיפ משהו קטן
אני מודה לך
לדעתי ורד זה משהו שצריך לדבר עליו עם המטפל/ת. אני לא בגישה של לנסות ולהגיע לתחושות חיוביות, לפני שמבינים מה קורה בתחושות השליליות ואיך עוזרים לחיות עם זה בשלום. בהצלחה! סיון.
אנחנו עובדים עם פסיכולוגים מקצועיים ואמינים בישראל - השאירו פרטים ונדאג להפנות אליכם את הטובים ביותר
|
|
שם מלא: | |
טלפון: | |
אימייל: | |
יישוב: | |
אנחנו לא נשלח אליך SPAM לאימייל, המספר יעבור לספקים מומלצים בלבד! | |
|