1. פחד מנטישה. אנשים הסובלים מהפרעת אישיות גבולית, חוששים לעיתים קרובות מהישארות לבד או מנטישה. אפילו כאשר אדם אהוב חוזר מעט מאוחר מהעבודה או עוזב לכמה ימים בסוף השבוע, עשויים לעורר פחד עוצמתי, מה שעלול לגרום למאמצים קדחתניים לנסות ולהשאיר את אותו אדם קרוב. אתם עשויים להתחנן, להיצמד, להתחיל ריבים, לעקוב אחר התנועות של אותו אדם או אפילו לחסום פיזית את היציאה. למרבה הצער, להתנהגות זו יש לרוב את האפקט ההפוך – ולהרחיק מכם אחרים.
2. מערכות יחסים לא יציבות. אנשים בעלי BPD נוטים לנהל מערכות יחסים קצרות ואינטנסיביות במיוחד. ייתכן ואתם מתאהבים במהירות, באמונה שכל אדם חדש הוא האחד בשבילכם, אשר יגרום לכם להרגיש שלמים, רק כדי להתאכזב פעם נוספת. מערכות היחסים שלכם נראות מושלמות או נוראיות, קיצוניות ללא אמצע.
3. דימוי עצמי משתנה או לא ברור. כאשר יש לכם הפרעת אישיות גבולית, הדימוי העצמי שלכם הוא לרוב לא יציב. לפעמים אתם עשויים להרגיש טוב עם עצמכם, אך פעמים אחרות אתם ממש שונאים את עצמכם או אפילו רואים את עצמכם כמרושעים. כנראה שאין לכם רעיון ברור מי אתם או מה אתם רוצים מהחיים. כתוצאה מכך, אתם עשויים להחליף לעיתים קרובות עבודות, חברים, בני זוג, דתות, ערכים, מטרות או אפילו זהות מינית.
4. התנהגות הרסנית ואימפולסיבית. אם אתם סובלים מ-BPD, אתם עשויים לקחת חלק בהתנהגות מזיקה ולחפש ריגושים לעיתים קרובות, במיוחד כאשר אתם מוטרדים. ייתכן ותבזבזו הרבה כסף כאשר אינכם יכולים להרשות זאת לעצמכם, תאכלו כמויות מוגזמות, תנהגו בפזיזות, תגנבו מחנויות, תקיימו יחסי מין מסוכנים או תשתמשו באלכוהול או סמים בצורה מוגזמת. ההתנהגות המסוכנת עשויה לגרום לכם להרגיש טוב יותר באותו הרגע, אך היא פוגעת בכם ובקרובים אליכם בטווח הארוך.
5. פגיעה עצמית. התנהגות אובדנית ופגיעה עצמית מכוונת, נפוצות אצל אנשים הסובלים מהפרעת אישיות גבולית. התנהגות אובדנית כוללת מחשבה על התאבדות, ביצוע איומים אובדניים או ניסיון התאבדות ממשי. פגיעה עצמית כוללת את כל שאר הניסיונות לפגוע בעצמכם, מבלי לחשוב על התאבדות. צורות נפוצות של פגיעה עצמית כוללות גרימת חתכים או כוויות.
6. שינויים קיצוניים במצב הרוח. רגשות ומצבי רוח לא יציבים נפוצים במיוחד אצל אנשים בעלי BPD. רגע אחד אתם יכולים להרגיש שמחים וברגע אחר מדוכאים. מצבים קלים שאנשים אחרים יכולים להתעלם ולשכוח מהם, עלולים להביא אתכם להתמוטטות רגשית. מדובר בשינויים אינטנסיביים במצב הרוח, אך שחולפים במהירות מפחידה (לעומת השינויים הרגשיים של דיכאון והפרעה דו-קוטבית), ובדרך כלל נמשכים רק מספר דקות או שעות.
7. הרגשת ריקנות כרונית. אנשים הסובלים מהפרעת אישיות גבולית, מדברים לרוב על כך שהם מרגישים ריקים, כאילו יש בתוכם חור או חלל. במקרים קיצוניים, אתם עשויים להרגיש שאתם "כלום" או "אף אחד". מדובר בהרגשה מאוד לא נעימה, כך שאתם עשויים לנסות למלא את החלל עם דברים כמו סמים, אוכל או יחסי מין, אך דבר לא מספק אתכם או גורם לכם להרגיש מלאים.
8. כעס מתפרץ. אם אתם סובלים מהפרעת אישיות גבולית, אתם עשויים להיאבק עם כעס אינטנסיבי או "פתיל קצר". אתם גם עשויים להתקשות להרגיע את עצמכם ברגע שאותו פתיל נדלק – לצעוק, לזרוק דברים או להישלט לחלוטין ע"י הכעס. חשוב להבין שהכעס אינו תמיד מופנה החוצה ואנשים רבים מוצאים את עצמם זועמים על עצמם.
9. הרגשת חשדנות או חוסר חיבור למציאות. אנשים עם BPD מתמודדים לעיתים קרובות עם פרנויה או מחשבות חשדניות על מניעים חלופיים. כאשר אתם תחת לחץ, אתם אף עשויים לאבד קשר למציאות, חוויה המכונה "דיסוציאציה". אתם עשויים להרגיש מעורפלים, לא מחוברים או כאילו אתם נמצאים מחוץ לגוף שלכם.