בן זוג בדיכאון?

עמוד הבית פורומים פורום פסיכולוגים בן זוג בדיכאון?

מוצגות 3 תגובות – 1 עד 3 (מתוך 3 סה״כ)
  • תגובות
    משבר

לילך אני מצטער לשמוע את המצוקה שאת חווה. אולי לא אוכל להתייחס בישירות לנושא של אבחון, אבל אין ספק שיש להתייחס בכובד ראש גם למצוקתך, וגם לבחור שככל הנראה נורא סובל ומסרב לקבל טיפול. אני רוצה לשאול אם את חושבת שלהשאיר את הזוגיות במתכונתה הנוכחית מועילה לכם? מה המחשבות והרצונות של כל אחד? את מרגישה שיש לך כוחות להכיל את הסיטואציה עבור שניכם? אם המצב תקוע, אולי את צריכה דווקא להציג בפניו אלטרנטיבה – להתחיל טיפול או פרידה. אני חושב שבכך תוכלי לשמור על עצמך (סליחה על הקונקרטיות). אני גם תוהה מה אומרים קרוביו וחבריו במידה ואת איתם בתקשורת? המצב נשמע מאוד קשה רגשית. ואני מקווה שיש לך חברות קרובות שמסייעות ותומכות.

החברים והקרובים הם חלק מהבעיה

היי, תודה על ההתייחסות המהירה.
    האמת שדווקא השיתוף לגביי מערכת היחסים שלי עם חברות ומשפחה, גרמה ליותר בעיות. ככל שכעסתי עליו והרגשתי מתוסכלת, כך זה גם יצא רע יותר מולם. ואז הוא גם גילה על זה ומה שנקרא ״כל הכביסה המלוכלכת יצאה״. וזה נורא. לא הייתי צריכה לשתף כל כך הרבה, לפעמים זה יותר מזיק מאשר מועיל. היום אני יודעת שהייתי צריכה ״להתייעץ״ בדרך אחרת ובעיקר לדבר איתו על הדברים האלה, ועל המצב שהוא נמצא בו, אבל מרגיש לי שזה נורא מאוחר. אבל יש בי תקווה קטנה כזו שמונעת ממני להציב את האולטימטום של הפרידה. אני מאמינה בנו, לאור מה שעברנו ולאור האהבה שיש בינינו. אני לא רוצה לסיים את הקשר. מהצד השני – גם אין לי ממש איך לתרום לו כרגע במצב הנוכחי. אני תוהה אם ״פרידה זמנית״ לתקופה של כמה חודשים, היא פתרון. שהוא יוכל אולי לטעום מהרעיון של להיות לבד, להציל את עצמו מעצמו ואולי להתרפא לבד, או לחילופין להתייעץ ולהיפתח מול אנשים שהם לאו דווקא אני. קשה לי מאוד לוותר על מערכת היחסים הזו, למרות שאני רואה בבירור שזה לא בריא, על גבול התעללות רגשית. 

שמרי על עצמך

מה שמורכב פה הוא ריבוי הקולות. שהרגש אומר לשמור על האהבה ועל הפוטנציאל שיום אחד יהיה טוב. ומנגד ברור לך מבחינה רציונלית שזה לא יהיה כמו שבאמת היית רוצה. והעניין הוא אכן לשמור על עצמך. מן הסתם גם עבורך מדובר במשבר. וזה בסדר להתייחס לכך ככזה. גם אם המשמעות היא להפנות יותר משאבים מנטליים בחזרה לעצמך, למה שעושה לך טוב, למצוא בחזרה את מי שאת בסבך המבולבל שנוצר.

מוצגות 3 תגובות – 1 עד 3 (מתוך 3 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.