קלינאית תקשורת מומלצת בהוד השרון

מעוניינים לקבל אבחון בנושא בעיות תקשורת? אנשי מקצוע העוסקים בקלינאות תקשורת יהיו הכתובת עבורכם. כאן תוכלו לקבל את כל המידע על קלינאות תקשורת – מה התחום כולל בתוכו, מי הם העוסקים בו, איך הוא יכול לסייע ולמי ופרטים חשובים נוספים בנושא.

קלינאות תקשורת הוא תחום אשר עוסק בזיהוי, אבחון וטיפול של הפרעות תקשורת אצל ילדים ומבוגרים, אשר סובלים מהפרעות אלו כתוצאה מבעיות שמיעה, בעיות דיבור ומוגבלויות נוספות אשר פוגעות ביכולות התקשורת שלהם. תפקידם של קלינאי התקשורת היא לעזור לאותם האנשים לשפר את יכולת התקשורת שלהם ככל הניתן. כמו כל המקצועות הטיפוליים כמו פסיכולוגים או פסיכיאטרים גם בכדי לעסוק בתחום של קלינאות תקשורת יש צורך בלימודים על הקלינאים להיות בעלי תואר ראשון לפחות ולהחזיק בתעודה מטעם משרד הבריאות המכירה אותם כעוסקים במקצוע זה.

מתי כדאי לפנות לקלינאית תקשורת:
בעיות בדיבור, הפרעה בשפה כתוצאה מנזק מוחי (אפזיה), בעיות בבליעה, בעיות באיכות הקול
קרא עוד
רותם נחושתאי-קלינאית תקשורת

סוקולוב 13 הוד השרון 45284

שמי רותם נחושתאי, ואני קלינאית תקשורת התפתחותית מוסמכת, מומחית בטפול בילדים בעלי קשיים שפתיים ותקשורתיים. בחרתי במקצוע שלי בעקבות אהבה רבה לילדים ולשפה.   סיימתי...

חברותא- המרכז למיומנויות חברתיות

סוקולוב 13 הוד השרון

שלום, שמי שרית דינרי ואני מנהלת את חברותא- המרכז למיומנויות חברתיות בהוד השרון, המרכז נותן מזה מספר שנים מענה מקצועי ואיכותי לילדים הזקוקים לשפר ולחזק את כישוריהם...

דני פוקס

העליות 9 הוד השרון 45230

פסיכולוג קליני מעל 20 שנה. מומחה בעבודה עם ילדים, מתבגרים ומבוגרים. משתדל לפגוש את כל טווח הגילאים. העבודה הטיפולית הינה בעיקרה דינמית בשילוב עם הבנה קוגניטיבית ומערכתית. ...

מעיין קלינאית תקשורת למבוגרים

אני גרה בהוד השרון ומגיעה לבית המטופל הוד השרון

שלום, שמי מעיין ואני קלינאית תקשורת המטפלת במבוגרים בתחומי שפה, דיבור, בליעה וכמובן תקשורת. את הכשרתי המקצועית רכשתי באוניברסיטת חיפה, תוך התנסות מעשית בבתי החולים...

דר יונתן דוידאור

התמר 30א הוד השרון 45201

שמי  דר'  יונתן  דוידאור , מומחה בפסיכיאטריה. בשונה   מרופאים פסיכיאטרים אחרים, יש  לי  ניסיון  רב ברפואה דחופה, רפואת  משפחה  וכן  ידע  מעמיק...

שאלות ותשובות בתחום קלינאות תקשורת

בני בן 10 ובזמן האחרון נכנס לדיכאון בשעות הערב הןא ילד נורא רגיש והיפוכונדר מה לעשות?

זה שווה להתייעץ עם פסיכולוג ילדים, לקבל תמונה מלאה ובהתאם לייעץ לכם איך לנהוג או להתחיל טיפול.

התשובה לשאלה ניתנה על ידי ד"ר שאול ליבנה , 052-3231096, כ"ט בנובמבר 30 ירושלים.      

נכדתי בת 4 פוחדת מאנשים מבוגרים בצורה קיצונית. מה עושים

שלום רב

לצערנו קשה לדעת את המקרה עם הפרטים הנ"ל. אנחנו ממליצים שההורים יפנו להתייעצות עם פסיכולוג ילדים


אני בת 26, כבר כמה שנים אני מנסה להתמודד עם הערכה עצמית/בטחון עצמי נמוך שקיים בי וצץ ועולה מדי פעם. כמו כן, אני מנסה להתמודד עם תחושות של קנאה ורכושנות בזוגיות. לא קל לעשות זאת לבד אבל אני מחפשת כלים לעזור לעצמי לפני שאני פונה לייעוץ מקצועי. השאלה שלי היא באיזה שלב כדאי להפנים שאני לא מצליחה להתמודד עם משהו לבד? למי כדאי לפנות עם בעיות שכאלו? פסיכולוג? פסיכולוג קליני? איזה עוד כלים יכולים לעזור לי?

כפי שאת מתארת, יש תקופות שהערכת העצמית שלך גם יציבה? אם כן יש לבדוק באיזה נסיבות יש צניחה?
גם קנאות יש בסיס בחוסר בטחון. אם את מרגישה שאין לך כלים, זה הזמן לפנות לעזרה מקצועית על מנת לרכוש כלים לעצמך. כמובן, אני הייתי ממליץ לפנות לפסיכולוג קליני.

התשובה לשאלה ניתנה על ידי ד"ר שאול ליבנה , 052-3231096, כ"ט בנובמבר 30 ירושלים.

בני בן 37 חזר בתשובה לפני 10 שנים ולא היה לא מערכת הרבה זמן איך אני אמורה לגשת לדבר איתו

לדובב מישהו תמיד כדאי על ידי פתיחות להקשיב לו קודם כל, ומתוך כך למצוא הזדמנות לפתוח את הנושא. לעתים קרובות, גברים אינם רוצים לדבר עם אמהותיהם על הנושא. אם שום דבר אינו עולה, אז תנסי את הדרך הפתוחה וכינה, ולשאול ישירות איך הוא מרגיש לגבי לפתח מערכת יחסים.

התשובה לשאלה ניתנה על ידי ד"ר שאול ליבנה , 052-3231096, כ"ט בנובמבר 30 ירושלים.

רציתי להתייעץ: הפנתי קרוב משפחה למרכז ד'ר טל מתוך מחשבה שישפרו לו את איכות חייו. לאחר פגישה אחת הוציאו נגדו צו לאשפוז כפוי. הפסיכיאטרית המחוזית שיחררה אותו וטענה שאין לה מושג למה עשו את זה. האם כ'כ בקלות יכולים לגרום טראומה לאדם שמנסה לטפל בעצמו. מה אפשר לעשות בנדון?

חסרים נתונים בשאלה, כמו למשל מה גילו של נשוא המקרה, מהו אותו מרכז אליו הופנה קרוב המשפחה ומדוע הופנה, האם הפסיכיאטרית שחררה אותו מיד לאחר הבדיקה או שהוא שהה באשפוז פרק זמן מסוים.
 
בכל מקרה, סוגיית האשפוז הכפוי מעוגנת בחוק טיפול בחולי נפש-התשנ"א 1991. סעיף 9 בחוק מתייחס להוראה לאשפוז כפוי ולתוקפה. בהנחה שהינך מתכוון בשאלתך לאדם בגיר ולא לקטין הרי שהמנדט לקבוע האם לתת הוראה לאשפוז כפוי נתונה בידיו של הפסיכיאטר המחוזי לאחר בדיקה פסיכיאטרית שהוא מבצע.

על מנת שניתן יהיה לכפות בדיקה פסיכיאטרית יש להציג ראיות לכאורה בפני הפסיכיאטר המחוזי וכן על החולה למלא אחר כל התנאים הבאים במלואם:

1. הוא חולה וכתוצאה ממחלתו פגום, במידה ניכרת, כושר שיפוטו או כושרו לביקורת המציאות;
2. הוא עלול לסכן את עצמו או את זולתו סיכון פיזי מיידי;
3.הוא סירב להיבדק בידי פסיכיאטר.בהנחה והפסיכיאטרית המחוזית שחררה את קרוב המשפחה מיד לאחר שבדקה אותו הרי שאין מדובר כאן באשפוז כפוי אלא בבדיקה פסיכיאטרית כפויה שלאחריה, כאמור, שוכנעה הפסיכיאטרית המחוזית שאין עילה לאשפוז כפוי.

נטל ההוכחה בבדיקת בגיר כבד לעומת זה של קטין ולכן, יש לבדוק מהם הראיות לכאורה שהוצגו בפני הפסיכיאטרית המחוזית וכן האם נתמלאו בקרוב המשפחה התנאים המתבקשים כדי לכפות עליו בדיקה פסיכיאטרית, כאמור לעיל.

התשובה ניתנה על ידי עו"ד אילן זריהן, מומחה ברשלנות רפואית, ברקוביץ 4, תל אביב,   03-6935310 , 050-9250478
 

כתבות נוספות שיעניינו אותך

קלינאות תקשורת – ככה עוזרים לילדים

קלינאות תקשורת – ככה עוזרים לילדים

תחום קלינאות התקשורת לא מקבל את ההכרה המגיעה לו: מדובר במקצוע שיכול לעזור לאבחן ולטפל בבעיות אצל ילדים בגילאים מוקדמים ולשפר את איכות חייהם קלינאות...